Menu

W kulturze Tajów wspólne jedzenie i dzielenie się posiłkiem to celebracja życia.

Poniżej przedstawiamy selekcję naszych najpopularniejszych dań.
Szczegółowe menu i ceny mogą nieznacznie różnić się w zależności od lokalizacji.

Sałatki

YAM NUE
46.00

tradycyjna tajska sałatka z grillowaną polędwicą wołową w sosie chilli

YAM TALAY
44.00

pikantna sałatka z owocami morza, makaronem sojowym, pomidorami i sosem chilli

PLA KUNG
41.00

tradycyjna tajska sałatka z grillowanymi krewetkami i kawałkami świeżego mango

SOM TAM
39.00

wegetariańska sałatka ze świeżej papai, marchwi, pomidorów cherry z sosem rybnym, limonką oraz orzechami nerkowca

Przystawki

POH PIA KUNG
28.00

chrupiące roladki z krewetkami, podawane z marynowanymi warzywami i słodkim sosem chilli

PLA MUEK PRIK KLU
28.00

chrupiące kalmary w pieprzu i soli ze słodkim sosem chilli

LAB TUNA
53.00

tatar z tuńczyka z miętą, kolendrą, chilli i owocami granatu

MOOD DAD DIOW
28.00

karkówka suszona na słońcu z sezamem, marynowanymi warzywami i sosem chilli

MEUK YANG
63.00

grillowana ośmiornica z tajskim dressingiem

Zupy

TOM YAM KUNG
31.00

pikantna zupa tajska z krewetkami i świeżą kolendrą

TOM KHA KAI
25.00

zupa z kurczakiem, trawą cytrynową i mlekiem kokosowym

KUAY TIEW PED
35.00

zupa z kaczki z sosem sojowym, makaronem ryżowym i pakchoi

KEAW NAM MOO
25.00

bulion z pierożkami wonton o nadzieniu wieprzowym oraz makaronem sojowym

PEAW WAHN SOUP
27.00

ostro – kwaśna zupa z krewetkami, kurczakiem, tofu i pędami bambusa

TOM KHA TALAY
31.00

zupa z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, krewetkami i kalmarami

DO WYBORU OKOŃ MORSKI - 74ZŁ, HALIBUT - 81ZŁ LUB ŻABNICA - 120ZŁ

Ryby

PLA PAD CHA

smażona na woku z chilli i bazylią

PLA NUENG MANAO

gotowana na parze z chilli, czosnkiem i sokiem z cytryny, podawana ze szczypiorkiem i świeżą kolendrą

PLA NUENG SEE EIW

gotowana na parze w sosie sojowo – ostrygowym z imbirem i czosnkiem

KEANG PHED PLA

w czerwonym curry

Dania z Woka

PAD KEE MAO TALAY
65.00

owoce morza smażone z czosnkiem, chilli i bazylią

PEW WHAN MOO
49.00

wieprzowina na słodko – kwaśno

KAI PAD MED MAMUENG
49.00

pierś kurczaka z warzywami i orzechami nerkowca w sosie sojowym

NUE PAD PRICK THAI DAM
75.00

polędwica wołowa z warzywami w sosie z czarnego pieprzu

KUNG PAD NORMAI - FARANG
72.00

smażone na woku krewetki ze szparagami w sosie sojowym

PAD KRAPAO NUE
59.00

siekana wołowina smażona na woku z chili i bazylią, podawana z ryżem jaśminowym i jajkiem sadzonym

PAD PAK RAUM
29.00

smażone na woku warzywa w sosie sojowo-ostrygowym

PAD PAK TAIWAN
30.00

smażony pak choi z czosnkiem

Dania Główne

KEANG PHED PED YANG
76.00

pieczona kaczka w czerwonym curry, z ananasem, owocami lychee i bakłażanem

MASSAMAN NUE
56.00

wołowina w massaman curry z mlekiem kokosowym, ziemniakami, cebulą i orzechami ziemnymi

KUNG YANG
72.00

marynowane w czosnku krewetki, grillowane na patykach bambusowych, z sosem chilli i słodko – kwaśnym

KUNG YANG
85.00

grillowane krewetki królewskie podawane z dwoma sosami: chilli i słodko – kwaśnym

KEANG KIEW WHAN KAE
95.00

grillowana jagnięcina z makaronem ryżowym w sosie z zielonego curry

SATAY KAI
48.00

szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym

NUE YANG
87.00

grillowana polędwica wołowa z fasolką szparagową, pędami bambusa i kiełkami soi, w sosie z czarnego pieprzu

PED TOD KOB
85.00

chrupiąca kaczka z ogórkiem, szczypiorkiem oraz naleśnikami gotowanymi na parze podawana z słodkim sosem z kiełków soi

PLA SALMON YANG
72.00

grillowany stek z łososia w sosie teriyaki

KEANG KIEW WHAN
48.00

zielone curry z bakłażanem, pędami z bambusa, świeżą bazylią i kurczakiem

Makaron i Ryż

PAD THAI KUNG
52.00

makaron ryżowy z krewetkami, tofu i kruszonymi orzechami

PAD KEE MAO PED
56.00

makaron ryżowy z kaczką, bazylią i chilli w ciemnym sosie sojowym

KAO PAD KEE MAO KUNG
49.00

smażony ryż z krewetkami, bazylią, groszkiem cukrowym, czosnkiem i chilli

PAD THAI KAI
48.00

makaron ryżowy z kurczakiem, tofu i kruszonymi orzechami

Desery

PERŁY TAPIOCA
22.00

z owocami i sorbetem cytrynowym

SMAŻONY BANAN
24.00

z sosem toffee i lodami waniliowymi

MANGO STICKY RICE
28.00

świeże mango z kleistym ryżem i kremem kokosowym

MUS Z MARAKUI I MANGO
26.00

wanilia, ananas, cytryna

Dodatki

KAO PAD PAK
16.00

smażony ryż z warzywami

KAO SUEY
10.00

ryż jaśminowy

KANOM JIN
10.00

makaron ryżowy

WOON SEN
11.00

makaron sojowy